ارائه خدمات علمی آموزشی پژوهشی

دبستان راهنمایی دبیرستان دانشگاه

ارائه خدمات علمی آموزشی پژوهشی

دبستان راهنمایی دبیرستان دانشگاه

بزرگ ترین پروژه نجوم جهان

بزرگ ترین پروژه نجوم جهان در شیلی راه اندازی شد

دانشمندان امیدوارند به کمک تلسکوپ رادیویی جدیدی در شیلی، با مشاهده کهکشان های دوردست، یافته های جدیدی از شکل گیری ستارگان را بر دانش بشریت بیافزایند.

رادیو تلسکوپ شیلی که در صحرای آتاکاما، خشک ترین صحرای جهان، راه اندازی شده است، مجموعه ای از آنتن هاست که دانشمندان به وسیله آن با مشاهده طول موج های میلیمتری، شکل گیری ستاره ها را مطالعه می کنند.

این پروژه مشترک بین آمریکا، اروپا و کشورهای آسیای شرقی، آلما، به معنی آرایه میلیمتری آتاکاما نام دارد، که ساخت آن با هزینه بیش از یک میلیارد دلار حدود دو دهه به طول انجامیده است.

تیجیس دو گرائو، مدیر این پروژه، می گوید: ما خیلی هیجان زده ایم. لحظات خوبی برای علم و خصوصا ً برای علم نجوم است.

آنا هیوز، دانشمند ستاره شناسی که مشغول مطالعه ابرهای ملکولی است، می گوید: من به ابرهای ملکولی در کهکشان های نزدیک نگاه می کنم. ستاره ها در ابرهای ملکولی به وجود می آیند. این ابرها از گازهای خیلی سرد تشکیل شده اند و مطالعه شرایط فیزیکی آن ها به فهم ما از روند شکل گیری ستارگان، کمک می کند.

حوزه آلونسو، دانشمند نجوم از پرتغال، به ظرفیت ثبت برخی از طول موج های کهکشانی اشاره می کند که هرگز قابل مشاهده نبوده اند. آقای آلونسو می گوید: ما می دانیم کهکشان های بسیاری در دوردست وجود دارند که تنها در طول موج های مشخصی دیده می شوند. ما اکنون قادریم کهکشان هایی را مشاهده می کنیم که در طول موج های دیگر، دیده نمی شدند.

دانشمندان امیدوارند تلسکوپ شیلی کسب آگاهی های جدیدی را از شکل گیری ستارگان و سیاره های دوردست و انفجار بزرگ، بیگ بنگ، میسر سازد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد